8/2/16

#AlderiquesTeatru


Esti sábadu 6 de febreru, el programa "Alderiques d'Asturies" de la cadena autonómica MuyMuy Televisión dedicaba la so emisión al teatru asturianu. Samuel Gradín, direutor y conductor del programa, contó esta vuelta con cuatro personaxes punteros dientro del teatru'l país y n'asturianu: el dramaturgu y direutor del grupu Teatru Carbayín, José Ramón Oliva; l'actor y monologuista Carlos Alba "Cellero"; el direutor del grupu Telón de Fondo, Lluis Antón González; y l'actor, direutor de Nun Tris, Antón Caamaño.

Valió p'averar al públicu a la situación actual del teatru fechu n'Asturies, prestando gran atención al d'idioma asturianu. Aldericóse sobre la importancia del teatru y de l'asturianu dientro de Cultura'l país, sobre la xestión pública y la participación de l'Alministración na programación teatral y sobre la situación del seutor profesional, del teatru costumista y de les ventayes ya inconvenientes que supón llevar a les tables un teatru pensáu n'asturianu.

Esperemos qu'esta iniciativa d'alderiques siga más tiempu, tratando tou tipu de temes nel nuestru idioma. Y, por otru llau, esperemos que'l teatru allegue a les pantalles de televisión, xera que sedría beneficiosa pal públicu, que s'averaría a un fechu cultural de primer orden, pal seutor teatral, porque atoparía un requexu bien afayaízu pa dar a conocer les sos producciones y camientos, y pa los propios productores televisivos, que cubriríen un vacíu que pue suponer un ñeru granible de públicu. A ver si la propuesta nun cai en sacu rotu.

Gran aporte pa tolos teatreros asturianos. A nun perdéselo.  

  
Lleer más...

#Cites Teatrales 10.- Laurence Olivier


Lleer más...